männskliga-, humanitärrätt




Har samhällskunskap och pratar om krig och mänskliga rättigheter.  Såg denna bild och mitt hjärta brast. Fick en klump.


stress


Matteprov imorgon, svenska inlämning inatt, historia-engelska tills imorgon. Engelska redovisning till på onsdag av en bok jag ej börjat läsa en. Dans audition på måndag.... Insparksfest imorgon??? Och jag inte har ens planerat vad jags kall ha oå mig????? Stresss???? Sen mensen. Varför blir jags å här straffad?!?!?! Nu skall jag fan duscha lugna ner mig, ta kaffe och plugga matte



internationellt..


Päron split, nyss hemkommen från dans, känns skönt! Idag hade vi besök från lärare från 10 olika länder bland annat, Indien, Cambodia, Kenya, Vietnam, Kina som vi, några elever från elevrådet fick diskutera, eller de fick intervju oss rättare sagt. Angående elevdemokrati, elevrådet och hurdan vi har det i skolan. Det var en upplevelse om man säger så, lite speciellt, mixade kulturer, mixade kläder och dialekter/brytningar. Men intressant, mycket intressant, och extremt jävla coolt!


All by myself






Vi slutade samhällen en kvart tidigare. De andra stack antagligen för rökning, andra för jag vet inte vad. Men jag sitter kvar i klassrummet, helt själv. All by myself! Jävligt skönt. Lirar låtar och egofottar mig medan några elver rycker i handtaget för att de skall ha lektion i denna sal, men det stör inte mig, eller jo. Men tänker ej gå ut för det. Ok nu måste jag nog till min andra lektion. Hej!
-Vet ej varför det publicerades så sent?


om du var vaken skulle jag ge dig, allt det där jag aldrig ger dig, men du, jag ger dig min morgon, jag ger dig min dag










busted.


Jag älskar att vara 16år. Älskar att jag alltid fucking glömmer bort att gömma alkoholen ordentligt. Mina föräldrar som alltid litar på mig så mycket, som tror att jag är deras lilla ängel har för 3gången hittat alkohol. Men denna gången var det tre vinflaskor som de valde att hälla ut. Varför är jag inte diskret? Jag äölskar att jag har två äldre syskon som fyllt 18 som sitter och skrattar medan mamma gapar ur sig ord så att jag också skrattar. JAg älskar att mamma har en tendens till städa mitt rum när det blir för stökigt. LÅT DET VARA!!
- Men jag är faktiskt tacksam att hon tog det så lugnt. Men jag ville inte betala i onödan, hallå?



musikerna som hatar sitt eget p1



Led Zeppelin hatar Stairway To Heaven: 
 

- Sångaren och textförfattaren Robert Plant vill aldrig mer höra eller sjunga låten. 1988 berättade Plant för LA Times :"Jag skulle hellre ha nässelfeber än att vara tvungen att sjunga låten "Stairway " i varje show. Jag skrev texten och fann låten vara av viss betydelse och konsekvens 1971, men 17 år senare, vet jag inte. Den är bara inte för mig ... inte mer av "Stairway to Heaven" för mig.'' 

Den låten är en utav mina absoluta favoriter. En låt jag kan lyssna på om och om igen, en unik låt, klockren. Lite besviken, men så är det väll, man förändras.


 The Beatles hatade Let it be albumet. 
- Paul McCarney var oerhört missnöjd med det albumet som han själv remixat. Han ansåg även att det var The Beatles bortgång, och lägger skulden på sound producern medan John Lennon tvärtemot tycker att hela albumet var uselt men att producenten gjorde så bra jobb som möjligt.

Nja kan hålla med till viss del, en del låtar i albumet är nog lite whot? Men finns en och annan riktig höjdare som Let it be. Underbar!


no direction home







3,5 timmar. Mycket bra. Skön snubbe


oboy vilket vackert väder




Min helg har varit relativt lugn och mycket fin. Med fina vänner. I fredags somnade Kattie och jag hos mig sent med ljus och musik för att vakna upp några timmar av att det blivit för varmt. Haha, varför har vi en tendens till att somna dumt? lite för att vi är dumma, eller underbara. Haha. Efter en djup natt fylld av känslor vaknade jag med en jävligt skön känsla, solen sken, det var helt tyst i hela mitt hus. SKÖNT! Lyssnade massor på Daniel Adams-Ray och sms:ade med Kattie. Pluggade matte också, och förstod det! Men nu går det  sämre, tänker ge det en lång paus och chilla här lite. Nya matteboken suger det gör kursen också-. Men hösten, hösten är äntligen här!




Nirvana, Kurt Cobain





Lyssna och njut. Det var denna låt som spelades på min musikteori lektion i åttan, första gången jag hörde den blev jag besatt. Jag lyssnade på låten flera dagar i rad. Om och om igen. Det som startade min "Nirvanamania" visst hade jag hört syrran spela smells like teen spirit på högsta volym, men det var inte förrän då det verkligen började. Nu när jag såg en bild på Kurt, gick jag direkt tillbaka. Det var ett tag sen. Delar därför med mig utav denna underbara låt. De, främst han har hjälpt mig genom svåra tider, som en slags förebild var han, kan tyckas konstigt? Men sant. Han är så mysig, skulle kunna ligga i flera dagar och bara krama honom.

91åring sjuk blir utvisad



http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13675929.ab

Det är helt sjukt! Jag förstår inte riktigt hur migrationsverket tänker? Utvisa en sjuk 91åring som var hela sin familj i Sverige och inte känner någon i Ukraina alls. En som bott här i nästan 20år som inte kostar samhället något alls eftersom hennes släkt försörjer henne. Hur har man hjärta till det? Titta på videon, det berör.

- källa, aftonbladet.


dance me to the end of love






Visste man det? Att jag dansar? Många blir chockade, dansar du? Jupp. Det finns en sådan sida av mig också. Sutade dansa för några år sedan, men igår när jag gick tillbaka till en danssal helt själv fick jag tillbaka det lyckoruset. Jag dansade hela vägen hem, jag var så glad!!


He likes to shoot his gun, but he don't know what it means









H.H


"Om du älskar mig kommer jag lämna dig,
om du lämnar mig kommer jag älska dig"

- stämmer något otroligt. När du gått, inser jag, börjar jag gilla dig, på riktigt. Alltid samma visa. ?


hos Katz






Hos Isabella med Astrid efter skolan för samhällsplugg, efter diskussioner blev det istället håkan hellström och att bella spelade gittar. Nu har jag pluggat inför samhällsprovet, ätit jordgubbar +grädde, chips, choklad och plommon ibland läser mamma mina tankar, eller ofta.

.



Hos Katz är Håkan Hellströms senaste skiva igång.

what the hell am i doing right?







Pärlor




Fin cover.


jag kan inte se min spegelbild i vattnet


En märklig känsla, en mycket konstig känsla. En mycket svår känsla. Något tär i mitt hjärta. Jag gör allt, allt för att inte låta det förstöra det. Allt för att försöka tänka bort det dagligen. Men det finns där, jag känner det. Det gör ont, jätte ont. Det spricker om nätterna. Även fast jag inte vill. Vad kan få det till att försvinna? Dena mörka stund. Ja det ser mörkt ut. Mycket mörkt. Orkar inte. Vill inte.



-




fuck you




Vill begrava mig, gömma mig, glömma allt. Tänka bort allt. Få bort huvudvärken och tankarna. Lukten, allt. Allting.


´

 

"Take my hand, take my whole life too,
For I can't help, falling in love with you"



I've been a bad girl





dagen efter



Seg, seg, ännu segare, segast. Sova, vakna, vakna, sova, försöka sova, sova. Lite utav min dag än så länge. Gården var ja, den var vad den var. Tack till sykonen Latif, och Mariam, vet att du läser detta, min trogna läsare! Nu skall jag studera, för att sedan välkommna min kompis som återkommit efter 3månader, en månad för mycket, en månad fast i Iran. Sinnes.


love will tear us apart again



...

sova


Åh vad jag är trött,
vad jag är utmattad
IDag är det fredag, eller imorgon
Nu vill jag sova, och aldrig vakna igen.
Fan vad skön.
Aldrig vakna igen



There's a light that never goes out






why haven't you taken my life?










people are strange



Mamma läste verkligen mina tankar idag. En sådan dag då man enbart vill krypa tillbaka in i sängen och sova, inte vakna och träffa folk. Då man ej förstår sig på människor. En dryg dag. Så kände jag idag, vaknade tio minuter innan bussen gick, missade den. Tog nästa med brädan också. På vägen hem träffade jag brodern och hans poolare i bussen, vi kände precis likadant, stirrade mot golvet, jävligt osociala. Men när jag kom hem då jäklar, mamma hade köpt mig choklad, ännu mer choklad, redbull, bullar och allt vad det kan vara. Hon förstod nog mig idag även fast hon ej sett mig. Efter en kopp kaffe och fika samt äntligen förstående av matten mår man bättre. Och musik! Nu skall jag tränga in en hel del franska verb.


time after time








Bilder tagna av mig från Mariams kamera, från klassresan. Den förra klassen-

Kaffe, grädde samt mjölk




Blivit en ny vana, en tjock till och med jul kopp full av kaffe, gräde samt mjölk. Får skylla på Spykens 4kronors kaffe!! Massa studier, och massa musik. Nu är jag färdig för dagen. Väldans mycket studerande. Längtar redan till helgen!


Postis, a new thing


                     

Skapat en liten ny grej. På min kalender står det nästan varje vecka något fint, det tänker jag dela med mig till er. (om det gillas) Även lite andra egen funna. Får en egen kategori också.


Stadsbiblioteket



Hejhej hallå! Sitter och studerar i stadsbiblioteket. Vilken flitig tjej. Snart skall jag dra mig hem och studera vidare. Har faktiskt fått en hel del gjort här!


fin cover utav fina D.B




Lyssnat på denna om och om igen. Därför delar jag med mig,


Dagen efter häng med Katarina Persson 10/9



Tänkte ta lite tid medan jag har en paus från studierna till att skriva om min underbara dagen efter häng. Dagen efter... Den känslan har vi alla, eller de flesta känt, om inte ett flertal gånger, eller alldeles för ofta. Kom hem alldeles försent för att vakna någon timme efteråt för marknadspromenad, dock ej så smart. Framåt kvällen ligger vi, jag och Katarina, i hennes soffa med spotify, musik, musik som berör oss. Vi plockade fram både gamla och nya låtar. Vi sjöng, grät och skrattade tillsammans. Vi lyssnade på texterna, och kommenterade de, vi klurade ut vartenda texts innebörd samt relaterade de till händelser i vårat liv. Hon om mitt, jag om hennes. Sedan tog vi en promenad ut, choklad och cigaretter, aldrig förr har en cigg suttit så fint. Vi satt på bänkar lyssnade återigen på musik, pratade om livet, livets innebörd, människan, delade våra underbara tankar och sakta men säkert somnar vi båda på varsin sida utav bänken. Vaknar upp någon timme efter och uppfattar att vi somnat och säger:
- Kattie, vakna.
Hon vaknar, utan att säga ett enda ord går vi upp, ger varandra en stor kram sedan tar vi båda varsitt håll i den kalla och mörka natten och går hem.

Tack vännen, tack för ett underbart dagen efter häng.


Let the rain come




Känner mig lite så här idag. Vädret förklarar. Fast saknar regnet.


Tankar för 9/11


Rebecca & Fiona postade något mycket fint på deras facebook idag:

"R.I.P. The 2976 American people that lost their lives on 9/11 and R.I.P. the 48,644 Afghan and 1,690,903 Iraqi people that paid the ultimate price for a crime they did not commit."

‎9/11… Självfallet sörjer vi de ca 2900 oskyldiga som dog i usa. Men är det lika självfallet att vi sörjer över 48.500 oskyldiga som dog i Afghanistan dagen därpå? Hur ofta tar median upp det? Vem bryr sig? Om folket som fick skulden/lida för det usas regering själva låg bakom? För lite makt? Pengar? Mitt hjärta gjorde något extremt ont när jag inte ens kunde finna information om Afghanistans döda på Wikipedia, eller hur svårt det faktiskt var att hitta information om det.



.





Är du rädd för ditt eget barn?







03.20



Jag levar. Jodå, jag lever. Lever fint, efter en händelserik kväll/natt. Skall dra mig till sängen för att vakna om några timmar igen. Absolut inte bakis. Nej, sånt händer ej mig.


The smile on your face





Sommaren börjar sakta men säkert försvinna.


.





Jag ville vara i plural



Vaknade upp sent idag, runt tolv. Skönt, det får man ej lov varje onsdag. Vaknade ur en dröm, en speciell dröm. En dröm som ej vill försvinna ur mig. Jag kommer ej ihåg ditt ansikte, vem du var. Men jag var kär. Det där ordet kär. Jag älskade. Jag var säker, säker på att det var dig jag ville vara med. Du var med mig. Men det regnade en dag och du skulle iväg. Det gjorde ont i hjärtat. Som om någon skjutit mig. Jätte ont. För jag var säker, säker på att jag inte ville leva utan dig. Den där känslan är kvar. Nu också.

Men jag är ju aldrig säker? ( Vågar aldrig vara säker. )



Louis, Louis oh my darling Louis Armstrong.






MAGNIFIC









Kan aldrig, aldrig, aldrig få nog. Kan titta på henne i flera timmar i sträck. Flera timmar i sträck, flera.


less



Är så otroligt less på att bli sviken. Överdrivet trött på männskligheten och allt vi förväntas vara/göra. Himla trött på att allt handlar om status och fräl. Så extremt trött på att det allid är samma gamla visa. Alltid bli sviken, just när man tror att man har det så bra. När man mår så bra. Dags att verkligen inse, människan är egoistisk, och lär aldrig bli din vän.


Källkritik, tidningskritik.




Visst skall det studeras nu, lite allt försent. Har mängder att få gjort. Men idag fokuserar jag enbart på historia samt samhäll, massmedia och källkritik. Skall ha en redovisning om hurdan tidningarna vinklar deras syn på saker och ting. Visste ni att tidningarna står på olika sidor och är ej objektiva utan vinklar sina artiklar jävlans mycket... Intressant och kanske lite självklart?


A Clockwork Orange











A Stanley Kubrick, a really fucking good one.



Kvällstankar, innan sängen anropar



Ännu en natt, 01.47 en lördag, eller bör nog säga söndag med tanke på att klockan slagit över midnatt. Ligger i sängen och funderar, hostar, drogar tabletter, dricker varm choklad, sniffar och lyssnar på musik, självfallet. Kom hem nyss, gick över till en poolare som hade en pardy, men med tanke på min förkylning blev det en snabb sväng, mitt i tid till kvällens vändpunkt! Haha underbart vad man kan uppleva på enbart en enda timma, det är väl livet av en sextonåring! Annars har jag legat i min broders rum och vi båda har klagat över vår sjuklighet (?) Ja, nu bor han hemma igen, skönt. Och min näsa är täppt. Skall sova och försöka bli frisk, för har mycket plugg att ta hand om imorgon.

Sängen anropar! God är natten, sova är sött!



"Det är okej att känna"





Min broder skickade denna underbara video till mig via Facebook. Nu vill jag dela denna med er, alla som snart fyller 16 eller som fyllt eller som är över 16. Vi är fina precis som vi är!


Huvudvärk



Ja, just precis så har mina dag varit. Eller ej precis, eller jo. Huvudvärk, trötthet, hela skoldagen! Senare träffade jag mina saknade poolare, från andra skolor och vi satt mitt bland studenthusen i timtal, skrattade, grät, lyssnade på musik, dansade, träffade främmande människor och allt vad det kan vara. Händelserikt...
"Sängen anropar"


RSS 2.0